Аваков вирішив не судитися з Тягнибоком

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ вирішив спустити на гальмах свою заяву про зустрічний позов проти лідера Свободи Олега Тягнибока, звинуваченого в організації кривавих сутичок під Верховної Радою 31 серпня минулого року.
Арсен АваковФото: КМУ

Арсен Аваков так і не виконав свою обіцянку про подання зустрічного позову проти лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока, який судиться з МВС за неправдиві, на його думку, звинувачення.

Відповідну обіцянку міністра внутрішніх справ «Слово і Діло» зафіксувало незабаром після кривавих подій під стінами Верховної Ради, коли один з активістів «Свободи» кинув бойову гранату в натовп правоохоронців під час голосування парламенту за зміни до Конституції в частині децентралізації. Тоді, як відомо, загинули четверо військовослужбовців Національної гвардії, кілька людей отримали поранення.

Аваков обіцяє зустрічний позов проти ТягнибокаСказано 8 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

У перші ж дні після трагедії Арсен Аваков заявив, що лідер «Свободи» Олег Тягнибок «привів бандитів, які вбивали й калічили наших солдатів». Останній, звісно ж, усі звинувачення відкинув і заявив, що подасть на главу МВС до суду за голослівні звинувачення. У відповідь на це Аваков 8 вересня 2015 року заявив, що в боргу не залишиться й зробить те ж саме.

На відміну від Авакова, Тягнибок свою обіцянку виконав і вже 9 лютого цього року Печерський суд Києва зобов'язав МВС провести офіційний брифінг для спростування озвученого Аваковим звинувачення. А ось міністр внутрішніх справ передумав виправдовуватися. І, незважаючи на те, що 30 березня Апеляційний суд рішення печерських колег скасував, зустрічного позову проти Тягнибока як такого не було. А оскільки, відповідно до закону, він може бути поданий лише до розгляду справи по суті, то Арсен Аваков уже не зможе цього зробити.

Нагадаємо, як через кілька днів після події заявив Петро Порошенко, одна з гранат могла бути кинута всередину Верховної Ради через вікно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: