Гонтарева розповіла, скільки грошей чекає від МВФ до кінця року

Читать на русском
В НБУ очікують отримання чергового траншу кредиту МВФ у рамках програми EFF наприкінці серпня 2016 року.
Гонтарєва: Україна не встигне отримати третій транш від МВФ до кінця 2016 року

Національний банк України очікує до кінця року отримати два кредитних транші Міжнародного валютного фонду в рамках програми EFF на загальну суму в обсязі $2,7 млрд.

Про це заявила глава НБУ Валерія Гонтарева, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Вона також додала, що в НБУ очікують отримання чергового траншу кредиту МВФ у рамках програми EFF наприкінці серпня 2016 року.

Підприємці покращують ділові очікування – НБУУ II кв. 2016 індекс ділових очікувань (ІДО) склав 108,5%, що на 10,1 п.п. вище, ніж в I кв. цього року і свідчить про відновлення ділових очікувань підприємств.

«Ми сподіваємося, коли повернеться з канікул (рада директорів МВФ – Ред.), Фонд оголосить скликання ради, й сподіваємося, що це буде в кінці серпня», – сказала вона під час прес-конференції в четвер.

Сьогодні стало відомо, що правління Національного банку України знижує облікову ставку до 15,5% річних із 29 липня 2016 року.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: