Карта АТО: ситуація на сході України станом на 28 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 28 липня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

В районі проведення АТО російські окупаційні війська продовжують обстріли позицій Збройних Сил України. Упродовж минулої доби зафіксовано 54 випадки відкриття вогню. З них по 24 на Донецькому і Маріупольському напрямках та 6 на Луганщині.

Обстріли:

На донецькому напрямку бойовики із 82 та 120 мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вели вогонь по опорних пунктах сил АТО в Авдіївці. Також, близько 11:30 в цьому населеному пункті розвідувальна група ЗСУ вступила у вогневий контакт з диверсантами сепаратистів. Бойове зіткнення тривало майже годину. В результаті професійних дій українських бійців ворожа ДРГ відступила. Крім того, неподалік Зайцевого та Новоселівки Другої ворог застосував гранатомети, у Новогородському – БМП, а в Луганському стріляв з гранатометів, великокаліберних кулеметів та снайперських гвинтівок.

На маріупольському напрямку проросійські банди з 82 мм мінометів обстріляли опорні пункти ЗСУ у Старогнатівці. Також, гранатомети та великокаліберні кулемети ворог задіяв у Водяному, поблизу Мар’їнки застосував танк, а в Широкиному – стрілецьку зброю.

На луганському напрямку бойовики з 82 мм мінометів хаотично вели вогонь під Новозванівкою, Новоолександрівкою, Богуславським, Кримським та селищем Велика Кошарна. Також супротивник використав гранатомети у Попасній та Лопаскиному.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: