Неадекватна оцінка своїх можливостей. Експерт прокоментував обіцянку Сабашука

Читать на русском

Випадки припинення повноважень народного депутата прописані в Конституції й внести корективи можна, лише змінивши Конституцію.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Валентин Гладких, аналізуючи обіцянку народного депутата Петра Сабашука.

«У цій ситуації ми маємо справу з неадекватною оцінкою депутатом своїх можливостей і повноважень. Випадки, коли повноваження депутата припиняються, визначені Конституцією. Якщо народний депутат хоче внести якісь зміни про додаткові випадки дострокового припинення повноважень, йому потрібно розробляти та вносити на розгляд Верховної Ради проект закону про внесення змін до Конституції України», – зазначив експерт.

«Якщо він думав, що може просто внести якусь постанову, яка вимагає припинити повноваження депутата, то це свідчить про його некомпетентність і слабке уявлення про те, що таке Конституція і як взагалі функціонує держава», – резюмував Гладких.

Нагадаємо, на парламентських виборах 2014 року кандидат у народні депутати України за одномандатним виборчим округом №74 Петро Сабашук у своїй передвиборчій програмі пообіцяв домогтись ухвалення закону про відкликання народного депутата.

Неадекватная оценка своих возможностей. Эксперт прокомментировал обещание СабашукаSlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: