Хресна хода дісталася Києва: українці обговорюють скандальний захід

Читать на русском

Українці в соціальних мережах відреагували на ходу УПЦ МП, яка сьогодні вранці дійшла до столиці
фото: Антон Комаров Facebook

Скандальна хода «за мир» вірян УПЦ Московського патріархату все ж таки дісталася столиці й потрапила на вулиці Києва.

У зв'язку із запланованим маршем у центрі міста рух серйозно обмежений: Хрещатик перекритий, а на вході встановлені рамки безпеки, через які, до слова, багато киян не змогли вчасно потрапити на роботу. Також повідомлялося про можливе обмеження роботи деяких станцій метрополітену.

Хода приурочена до Дня хрещення Київської Русі, який пройде завтра.

Хресна хода – головна тема для обговорення в українській частині соціальних мереж. Користувачі з'ясовують, чи причетна «московська агентура» до заходу, обурюються запровадженими обмеженнями, а також обговорюють суперечливий зовнішній вигляд учасників ходи.

«Слово і Діло» зібрало найцікавіші, на нашу думку, коментарі із соціальних мереж.

Громадський активіст і колишній боєць батальйону «Донбас» Дмитро Резніченко вважає, що ходу організувала московська агентура. «Напередодні ми встановили український прапор із написом «НЕБЕСНА СОТНЯ» на монументі князеві Володимиру, під яким московські попи справлятиуть свій ритуал. якщо вже вони визвалися «молитися за мир і єдність», ця молитва мусить проходити під жовто-блакитним прапором з ім'ям наших мучеників. Нам треба було знати: чи викриють себе окупанти, чи зірвуть державний прапор? Наступного дня перевірили – зірвали таки», – пише Резніченко.

Народний депутат від фракції «Радикальної партії» Андрій Лозовий порівняв хресну ходу з маршем ЛГБТ, який не так давно відбувся в Києві.

Увагу користувачів привернуло відео, на якому журналістка питає одного з учасників ходи, одягненого в рясу, чи є вони представниками Московського патріархату, на що чоловік по-армійському відповідає: «Так точно».

Інший чоловік у церковному одязі також викликав безліч запитань. Під рясою в учасника ходи українці помітили комуфляж. Про це на своїй сторінці написав відомий активіст Олексій Мочанов.

Народний депутат Борислав Береза на своїй сторінці пожартував з приводу того, що частину учасників ходи привезли до Києва на автобусах: «Прикольна хода. На автобусах. Підвезли, висадили й пішли. Це не хода тоді, а їзда. Хоча все може бути. Є ж тріатлон, коли поєднують біг, плавання та велогонку. Так і тут поєднали хресну ходу й хресну їзду. Якщо додати полювання на покемонів або вигнання бісів, то може з'явитися хресний тріатлон».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: