Один із фігурантів «газової схеми Онищенка» уклав угоду зі слідством

Читать на русском
В Антикорупційному бюро повідомили про те, що один із фігурантів газових схем пішов на угоду зі слідством.

Директор біржі «Львівська універсальна» Василь Пігуляк, який організовував фіктивні аукціони з продажу газу на користь фірм, підконтрольних народному депутату Олександру Онищенку, уклав угоду зі слідством.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Національного антикорупційного бюро.

«Директор біржі «Львівська універсальна» Пігуляк В. М. дав викривальні свідчення, чим допоміг розслідуванню корупційної схеми з перепродажу державного газу, видобутого в рамках спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування», – йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби НАБУ, Пігуляк не причетний до заволодіння коштами від реалізації природного газу, а отримував гроші за організацію проведення та інших послуг на аукціонних торгах, які фактично не проводилися.

Онищенко не має перспектив оскаржити позбавлення недоторканності – ХолодницькийКерівник САП Назар Холодницький заявив, що нардепа Онищенка позбавили недоторканності відповідно до закону.

«Йому було інкриміновано злочини, передбачені ч. 2 ст. 28 (скоєння злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Підозрюваний повністю визнав провину та погодився співпрацювати у викритті кримінальних правопорушень», – додали в Бюро.

Так, згідно з чинним законодавством, Пігуляку визначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 6800 грн, позбавлення волі на 2 роки з позбавленням права обіймати посади на 1 рік в органах влади, підприємствах та інших установах.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру народному депутату від групи «Воля народу» Олександру Онищенку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: