Саакашвілі детально розповів про партію Сакварелідзе

Читать на русском
Губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі зазначив, що наразі партія Сакварелідзе займатиметься організаційними питаннями.
Міхеїл СаакашвіліФото: Новое Время

Колишні заступники генерального прокурора Давід Сакварелідзе та Віталій Касько, а також народний депутат Віктор Чумак поки не будуть створювати партію.

Це коло людей займатиметься організаційними питаннями й роботою над майбутньою політичною силою. Про це в інтерв'ю «Новому времени» розповів голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі, повідомляє «Слово і Діло».

«Наскільки я розумію, Сакварелідзе та його друзі партію поки не створювали. Вони зібрали групу – в неї немає ні назви, ні конкретної структури. Є просто група, яка працює над новою політсилою», – заявив губернатор Одещини.

За його словами, потрібно розуміти, що партії створюються насамперед для участі у виборах, а наступне волевиявлення, відповідно до Конституції, пройде через 3 роки. Щоправда, сам Саакашвілі не вірить, що вибори пройдуть «за розкладом».

«Наступні вибори, згідно з Конституцією, пройдуть через три роки. Сенсу створювати зараз партію для виборів я не бачу. Але з одним застереженням: це якщо вони будуть через три роки. Щоб вибори пройшли раніше, спочатку потрібно змусити парламент їх призначити – сам він цього не зробить. Щоб змусити, потрібно робити не партію, а створювати хвилю. Хвиля не може мати політичної структури, це стихійна річ», – пояснив він.

Глава Одеської ОДА заявив, що для оновлення політичної системи в Україні потрібно запустити ось таку хвилю й «змусити парламент призначити нові вибори». Саакашвілі впевнений, що наступні вибори будуть призначені на весну, оскільки зараз «час стартапів».

«Я впевнений, що політичний клас України повністю зміниться. Зараз всюди – в Європі, в Америці – час антиістеблішмента, час стартапів. В Італії, наприклад, партія, яка була нещодавно створена, виграла майже у всіх муніципалітетах, а правляча – всюди продула. В Україні цей процес буде ще масштабнішим», – додав він.

Нагадаємо, раніше екс-заступники генпрокурора Віталій Касько та Давид Сакварелідзе, а також нардеп Віктор Чумак заявили, що їхня нова політична сила називатиметься «Всеукраїнське об'єднання «Хвиля».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: