Омелян назвав кількість справ, порушених проти чиновників «Укрзалізниці»

Читать на русском
У Мінінфраструктури розповіли, скільки кримінальних проваджень розслідується щодо працівників Укрзалізниці.

Проти посадовців «Укрзалізниці» порушено приблизно 400 кримінальних проваджень.

Про це в ефірі «Громадського» заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, ці провадження відкриті через порушення на всіх рівнях – від непрозорих закупівель до логістичних послуг.

«Це питання і посадових призначень, і пасажирських перевезень. Вся ця система не може триматися на одній людині – ми говоримо про сформовані стійкі групи впливу, які ми хочемо зупинити. «Укрзалізниця», на жаль, далека від того, щоби бути ідеальною. Ми маємо також справу з групами зовнішнього тискуй впливу», – зазначив Омелян.

Він додав, що до кінця року планує запуск ще однієї електронної системи, яка забезпечить прозорість усього процесу будівництва інфраструктурних об'єктів.

«Ми не полюємо на відьом, ми полюємо на корупціонерів. Якщо реформування «Укрзалізниці» та «Укрпошти» буде успішним, ми покажемо іншим, що ми рухаємось у правильному напрямку», – заявив міністр.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро разом із працівниками Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали організаторів злочинної схеми з розкрадання бюджетних коштів на державні закупівлі в одній із філій «Укрзалізниці».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: