Підсумки хресної ходи в Києві: куди ходили й де молилися віряни УПЦ МП

Читать на русском

Перший день перебування релігійної процесії, організованої Українською православною церквою Московського патріархату в Києві, завершився. Кількість учасників ходи, що прийшли до столиці, оцінюють по-різному: за даними прес-служби Нацполіції – від 8 до 10 тисяч людей, за твердженням організаторів молебну – 80 тисяч.

Безпеку проведення молебну за мир, присвяченого Дню хрещення Русі, охороняли 3,5 тисячі поліцейських, 1,5 тисячі нацгвардійців та 500 оперативних працівників СБУ.

«Хресна хода пройшла. Автобуси з учасниками сьогоднішнього молебну в основному – вже на шляху додому, частина людей ще моляться в Лаврі. Провокацій і сутичок вдалося уникнути – злагоджено працюють Нацполіція і Нацгвардія. Дала свої плоди і проведена профілактика, і введені заходи безпеки», – написав у себе в Facebook по завершенню заходу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Раніше ж «Слово і Діло» повідомляло про можливі провокації, що готувалися на шляху проходження процесії. Задля їх уникнення сьогодні вранці було ухвалене рішення доставити учасників молебну з передмість Києва у центр столиці автобусами.

Більше подробиць про маршрут і основні статистичні дані хресної ходи в Києві – в інфографіці «Слова і Діла».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: