Експерт: попри вимоги, Парубій не оприлюднив список членів коаліції

Читать на русском

Необхідно оприлюднити список членів коаліції, щоб суспільство заспокоїлося.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Валентин Гладких, аналізуючи обіцянку голови Верховної Ради України Андрія Парубія.

«Я не зовсім розумію, що мав на увазі Парубій, коли говорив про вимогу. Наскільки я знаю, такі вимоги висуваються постійно. вони висуваються як народними депутатами, членами інших фракцій, так і ЗМІ. Безліч експертів також говорять, що необхідно оприлюднити список коаліції. Для того, щоб суспільство заспокоїлося й знало, що в Україні є коаліція, яка нараховує щонайменше 226 голосів. Натомість Парубій чекає. Не знаю, хто має зробити звернення до нього», – констатує Гладких.

Поки суспільство не отримає список, пояснює експерт, деякі депутати називатимуть себе опозиціонерами й водночас перебуватимуть у коаліції.

«Поки не буде оприлюднений список членів коаліції, в таких народних депутатів, як Сергій Лещенко та Мустафа Найєм, будуть підстави говорити дурниці про те, що вони опозиційні депутати, й водночас бути членами парламентської коаліції. Якщо йти за такою логікою, то і Лещенко, і Найем, і Заліщук можуть взагалі сказати, що вони є позапарламентською опозицією. Тому що та партія, членами якої вони наразі є, не представлена в парламенті. Мало того, що вони в опозиції, так вони ще в позапарламентській опозиції», – пояснив політолог.

«На місці Парубія я б зібрав волю в кулак і таки виконав цю обіцянку й поінформував суспільство, хто на сьогодні входить до складу парламентської коаліції», – наголосив Гладких.

Нагадаємо, 18 квітня 2016 року голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що володіє інформацією щодо кількості народних депутатів у коаліції. Він пообіцяв, що продемонструє публічно поіменний список членів коаліції, якщо надійде така вимога.

Эксперт: несмотря на требования, Парубий не обнародовал членов коалицииSlovoiDilo

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: