НАБУ заарештувало керівництво «Державної продовольчо-зернової корпорації України»

Читать на русском
Затримані підозрюються в організації корупційної схеми, яка призвела до розтрати державних коштів на суму близько 50 млн грн.

Детективи Національного антикорупційного бюро України у вівторок затримали колишнього в. о. голови правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) та голову правління ПАТ «Рокитнянський комбінат хлібопродуктів».

Затримання проходило під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«Затримані підозрюються в організації корупційної схеми, яка призвела до розтрати державних коштів на суму близько 50 млн грн», – йдеться в повідомленні.

Слідчі стверджують, що посадові особи підписали договір про постачання «Рокитнянському комбінату хлібопродуктів» 16,6 тис. тонн кукурудзи 3-го класу для ДПЗКУ на умовах повної передоплати.

ДПЗКУ: народжена годувати – потонула в корупціїХто і для чого доводить до банкрутства ДПЗКУ, як до цього причетний народний депутат фракції «Самопомочі» Іван Мірошниченко, чи знає про це Президент України і чому мовчить український уряд?

«Обом сторонам було достовірно відомо, що вказаний товар де-факто відсутній, тому Рокитнянський хлібокомбінат не збирався виконувати угоду. Проте ДПЗКУ перерахував на рахунок хлібокомбінату близько 50 млн грн бюджетних коштів за товар, який так і не був поставлений», – йдеться в повідомленні.

Дії затриманих підпадають під дію ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Як повідомлялося раніше, інструктори Федерального бюро розслідувань США почали тренувати спецпризначенців Національного антикорупційного бюро України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: