На маршруті слідування хресної ходи виявлені закладки вибухівки – Геращенко

Читать на русском
Українські правоохоронці знайшли на маршруті слідування хресного ходу закладки вибухових пристроїв і гранат.

Кінологи Національної поліції України зі службовими собаками виявили на узбіччі доріг по ходу слідування хресної ходи в Києво-Святошинському районі Київської області два муляжі вибухових пристроїв та дві закладки бойових гранат із димовими шашками.

Про це в Facebook написав народний депутат України Антон Геращенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Щойно фахівцями-кінологами Національної поліції за допомогою службових собак на узбіччі доріг по ходу слідування хресної ходи в Києво-Святошинському районі Київської області були виявлені два муляжі вибухових пристроїв і дві закладки бойових гранат із димовими шашками. Закладки бойових гранат типу Ф-1 були виявлені в 3-5 метрах від узбіччя й у разі вибуху представляли реальну загрозу життю учасників хресної ходи», – заявив нардеп.

За його словами, на місці виявлення вже працюють вибухотехніки з використанням робота-сапера. Геращенко також повідомив про нові запобіжні заходи.

«З метою запобігання можливого терористичного акту по ходу слідування представникам Московського патріархату запропоновано пересадити учасників хресної ходи на автобуси та пройти до місця відправлення культу безпечним маршрутом», – розповів він.

Крім того, Геращенко повідомив, що закладку муляжів бомб і бойових гранат робили професіонали. Він додав, що установкою муляжів невідомі хотіли відвернути увагу працівників Нацполіції від справжніх гранат.

Нагадаємо, раніше Національна поліція повідомила про обмеження руху в Києві у зв'язку з хресними ходами вірян УПЦ МП і УПЦ КП з нагоди Дня хрещення Русі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: