Ситник прокоментував звинувачення в зриві приватизації ОПЗ

Читать на русском
У Національному антикорупційному бюро відреагували на звинувачення деяких політиків у зриві приватизації ОПЗ.
фото: громадське

Деякі політики спекулюють на розслідуванні кримінального провадження щодо високопосадовців Одеського припортового заводу.

Про це в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» розповів директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, такі розслідування корупційних складових на державних підприємствах, навпаки, є передумовою для поліпшення інвестиційної привабливості країни. Ситник нагадав, що раніше народні депутати однієї з найбільших фракцій звинуватили НАБУ в «замовному характері справи».

«Депутати цієї фракції (Євген Дейдей від фракції «Народного фронту» – Ред.) під час розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу щодо затриманих намагалися чинити тиск на суд, провокували на конфлікт представників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури», – заявив директор НАБУ.

«Попри спекуляції навколо теми приватизації ОПЗ, викорінення корупції та розкриття корупційних злочинів в Україні є однією з ключових передумов для поліпшення інвестиційного клімату та привабливості об'єктів державної власності», – додав він.

Кубів назвав дату другої спроби приватизації ОПЗЗацікавлені в купівлі ОПЗ інвестори хочуть справедливої ринкової ціни цього об'єкта, тому вона, скоріш за все, буде знижена.

Ситник також зазначив, що жоден серйозний інвестор на вкладатиме гроші в підприємство, навколо якого не вщухають корупційні скандали. Директор НАБУ підкреслив, що розслідування таких справ показують іноземцям прихильність боротьбі з корупцією.

Нагадаємо, раніше Солом'янський районний суд Києва обрав голові наглядової ради ОПЗ-заступнику голови правління «Нафтогазу України» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 80 млн гривень.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: