ДРГ бойовиків двічі намагалася захопити опорні пункти ЗСУ в Мар'їнці – штаб АТО

Читать на русском
Члени незаконних збройних формувань продовжують ескалацію конфлікту на Донбасі, застосовуючи заборонене озброєння.

Диверсійно-розвідувальна група бойовиків самопроголошених республік намагалася атакувати опорні пункти Збройних сил України в Мар'їнці.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«У Мар’їнці ДРГ противника двічі намагалися захопити наші опорні пункти. О 19:07 близько 30 окупантів під прикриттям прицільного вогню підійшли на близьку відстань до позицій наших військ. У відповідь українські захисники застосували гранатомети й стрілецьку зброю. Зазнавши втрат, ворог відступив», – йдеться в повідомленні.

Динаміка обстрілів у зоні АТО: як бойовики нарощують вогневий тиск на ЗСУЗ моменту останнього вдалого обміну полоненими, в результаті якого в Україну повернулися Геннадій Афанасьєв та Юрій Солошенко, бойовики відчутно наростили кількість обстрілів у зоні АТО.

Друга спроба сепаратистів захопити укріплення сил АТО відбулася о 19:20, але попри спроби ДРГ противника, українські військові змогли дати їм відсіч.

«Під Талаківкою на маріупольському напрямку ворог застосував 122-мм артилерію та 120-мм міномети. Крім цього, використовував 120-мм міномети поблизу Водяного та Красногорівки. Крім того, на Приазов'ї противник вів вогонь із 82-мм мінометів, БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів», – додали в штабі АТО.

На донецькому напрямку ДРГ сепаратистів також була активною. Так, о 17:10 в Авдіївці група чисельністю до 8 осіб намагався штурмувати спостережний пункт ЗСУ, але вступивши в бойовий контакт, зазнала втрат і відступила.

Речник АТО Олег Сушинський Дайджест подій 26 07 2016 ранокВійськове телебачення України

Нагадаємо, раніше спікер Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що в зоні проведення антитерористичної операції на східних рубежах України троє українських військовослужбовців загинули, ще троє – отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: