Аваков прокоментував знайдені гранати на шляху слідування хресної ходи

Читать на русском
У поточній ситуації керівництво МВС керується не категоріями релігійних ритуалів, а пріоритетом громадської безпеки.
Арсен Аваков

Сили Національної поліції та Національної гвардії МВС заблокували хресну ходу вулицями Києва.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пише у себе на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Виявлені зранку муляжі мін і реальні бойові закладки з гранатами на запланованому маршруті слідування не залишили в нас сумнівів у реальності загроз і провокацій. Силами Нацполіції та Нацгвардії МВС заблокувало прохід ходи вулицями Києва», – пише міністр внутрішніх справ.

Аваков підкреслив, що в поточній ситуації не керується категоріями релігійних ритуалів, а керується пріоритетом громадської безпеки.

Хресна хода: Богові – боже, а кесарю – кесаревеПопри те, що Українська православна церква Московського патріархату підконтрольна Кремлю, її дії варто розцінювати виключно з точки зору законності, вважає політичний оглядач Валентин Гладких.

«Сьогодні, отримавши відповідну інформацію, в порядку запобігання можливим терористичним загрозам і провокаціям навколо хресної ходи православної церкви МП мною були віддані вказівки втрутитися в порядок анонсованої організаторами ходи містом Києвом», – пише він.

За його словами, безпека громадян вище релігійних ритуалів.

Як повідомлялося раніше, кінологи Національної поліції України зі службовими собаками виявили на узбіччі дороги по ходу слідування хресної ходи в Києво-Святошинському районі Київської області два муляжі вибухових пристроїв і дві закладки бойових гранат із димовими шашками.

«Слово і Діло» зафіксувало 159 обіцянок Арсена Авакова, 80 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 50%. Із повним переліком обіцянок міністра внутрішніх справ можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: