Карта АТО: ситуація на сході України станом на 26 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 26 липня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

В районі проведення АТО російські окупаційні війська продовжують обстріли позицій Збройних Сил України. Упродовж минулої доби зафіксовано 54 випадки відкриття вогню. З них по 24 на Донецькому і Маріупольському напрямках та 6 на Луганщині.

Обстріли:

На маріупольському напрямку бойовики зі 122 мм артилерії та 120 мм мінометів обстріляв позиції ЗСУ під Талаківкою, а тільки зі 120 мм мінометів – неподалік Водяного і Красногорівки. Також, сепаратисти 82 мм міномети, БМП, гранатомети, великокаліберні кулемети застосували на Приазов'ї.

Окрім того, ДРГ противника двічі намагалися захопити опорні пункти сил АТО в Мар'їнці. Так, О 19:07 близько 30 окупантів під прикриттям прицільного вогню підійшли на коротку відстань до позицій наших військ. У відповідь українські захисники застосували гранатомети і стрілецьку зброю. Зазнавши втрат, ворог відступив. Згодом, о 19:20 ще одна спроба російських окупаційних військ підступно атакувати укріплення ЗСУ під Мар’їнкою також закінчилась для них поразкою.

На донецькому напрямку проросійські банди вели вогонь по силах АТО із 122 мм самохідних установок, 120 та 82 мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї в Авдіївці. Також, там близько 17:10 ДРГ противника кількістю до 8 чоловік намагалася штурмувати спостережний пост ЗСУ. Українські військові вступили у вогневий контакт з диверсантами та, завдавши їм втрат, змусили відступити. Крім цього, 120 мм міномети ворог застосував під Троїцьким, 82 мм міномети – в Опитному та Невельському, а гранатомети – в Новгородському та Луганському.

На луганському напрямку бойовики вели вогонь з різних видів зброї по укріпленнях сил АТО у Новотошківському, Золотому, Новозванівці, Новоолександрівці та Лопаскиному.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: