Анкети доброчесності для прокурорів: українці висміяли нововведення в ГПУ

Читать на русском

Прокурорів у ГПУ зобов'язали заповнювати анкети доброчесності. Соцмережі відреагували на незвичайне нововведення.

Генеральна прокуратура на своєму сайті опублікувала запроваджені Юрієм Луценком анкети добропорядочності працівників ГПУ.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

У цих документах прокурори своїм підписом підтверджують, що не чинили корупційних дій, вчасно задекларували своє майно та доходи, а їхній рівень життя відповідає заробітку.

«Неправдиво вказана інформація в декларації доброчесності прокурорів буде приводом для притягнення до дисциплінарної відповідальності або звільнення з посад або з органів прокуратури загалом. Генпрокурор Юрій Луценко також заповнив анкету», – написала Сарган.

Українці в соцмережах, втім, скептично поставилися до нововведення в ГПУ. «Слово і Діло» обрало найцікавіші, на нашу думку, коментарі з мережі.

Народний депутат України Віктор Чумак на своїй сторінці в Facebook поцікавився, яке покарання чекає на прокурорів, які збрехали в декларації доброчесності.

Блогер із псевдонімом Іван Оберемко на своїй сторінці іронічно прокоментував запровадження в ГПУ анкет: «Виявляється, прокурори зараз проходять «таємну перевірку доброчесності», під час якої вони заповнюють анкету, де синім по білому відзначають в анкеті, мовляв, так, зрозуміло, не крав, не вбивав, не приховував, підтверджую свою доброчесність. І всі молодці. 23 сторінки щодо 40 прокурорів і всі підтвердили, що вони доброчесні. А ви думали усіляке, наговорювали на хороших людей. А потрібно було просто їх запитати! Який же я радий за прокуратуру».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: