Порошенко підписав закон про збільшення штрафів за «п'яне» керування

Читать на русском
Розмір штрафу щодо водіїв, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння, підвищується з 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до 600.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, якими збільшується відповідальність за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Про це повідомляється на президентському акаунті в Facebook, передає «Слово і Діло».

Розмір штрафу щодо водіїв, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння, підвищується з 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до 600. Законом №4373 також передбачається позбавлення прав керувати транспортом терміном на 1 рік.

Якщо протягом двох років водій повторно скоїв подібне порушення, то розмір штрафу складе 1,2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 3 роки.

Посміхніться, вас знімають: чи змусить фотофіксація порушень виконувати ПДР?Чи зможе автоматична фото- та відеофіксація порушень змусити водіїв дотримуватися правил дорожнього руху?

Якщо подібні порушення будуть здійснені двічі протягом року, то штраф для водія складатиме 2,4 тис. неоподатковуваних мінімум доходів громадян і він буде позбавлений права керувати транспортними засобами терміном на 10 років.

Наразі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян становлять 10,2 тис. грн, 1,2 тис. неоподатковуваних мінімумів – 20,4 тис. грн, 2,4 тис. неоподатковуваних мінімумів – 40,8 тис. грн.

Закон набуває чинності наступного дня після його публікації.

Нагадаємо, що законопроект №4373 був ухвалений Верховною Радою в другому читанні й в цілому 7 липня й повернутий з підписом Глави держави в понеділок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: