Прикордонники зняли, як РФ викачує український газ на шельфі в Криму (відео)

Читать на русском
Судна забезпечення в районі видобутку газу перебувають під прапорами РФ. Це свідчить про продовження незаконної розвідки та розробки природних ресурсів.

Державна прикордонна служба України зафіксувала використання російською окупаційною владою самопідйомних бурових платформ, стаціонарних платформ і суден забезпечення під прапорами РФ на українських родовищах природного газу в Чорному морі.

Дані були отримані в результаті аерофотозйомки Державною прикордонною службою України, передає «Слово і Діло».

«При здійсненні повітряного моніторингу надводної обстановки прикордонним літаком зафіксовано й підтверджено місцеперебування в Одеському та Голіцинському газових родовищах самопідйомних бурових платформ, стаціонарних платформ і суден забезпечення під прапорами РФ», – йдеться в повідомленні.

Судна забезпечення в районі видобутку газу перебувають під прапорами РФ. Це свідчить про продовження незаконної розвідки й розробки природних ресурсів, а також експлуатацію установок і споруд в промислових цілях без дозволу компетентних органів України.

Будівництво «Кримського газопроводу» призведе до нових санкцій проти компаній РФЗведення газопроводу «Краснодарський край-Крим» призведе до додаткових санкцій проти компаній, які будуть постачати матеріали й брати участь у його будівництві.

На відео видно, що на платформах є елементи, які нагадують плавучі бурові установки В-312 і В-319 («Петро Годованець» та «Україна» або «вишки Бойка»), на які Печерський районний суд Києва наклав арешт.

Нагадаємо, 14 грудня Росія відвела ближче до півострова Крим бурові установки В-312 і В-319, які після анексії залишилися на Одеському газовому родовищі, пізніше захопленому окупантами.

Як повідомлялося раніше, Україна буде в судовому порядку домагатися заборони для Росії видобувати природний газ на шельфі в морській зоні окупованого Криму.

У М(Е) ЗУ підтверджено місцезнаходження бурових платформ та суден забезпечення під прапором РФДержавна прикордонна служба України

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: