Росія регулярно вторгається в болгарський повітряний простір

Читать на русском
В Болгарії систематичні порушення кордону держави зі сторони ВПС РФ розцінюють як провокацію, мета якої незрозуміла.
Микола Ненчев

Літаки російських ВПС не менше десяти разів порушували повітряні кордони Болгарії.

Про це заявив глава болгарського оборонного відомства Микола Ненчев, виступаючи в ефірі болгарського телебачення, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Це викликає велику стурбованість, ми вживаємо превентивних заходів, наші винищувачі готові до перехоплення», – зазначив міністр.

Росія нарощує військову присутність біля українського кордону – розвідкаРосійська Федерація активно нарощує сили, відновлюючи розформовані й формуючи нові підрозділи, що дислокуються на кордоні з Україною і в окупованому Криму.

За його словами, ці факти – «провокація, мета якої незрозуміла».

Ненчев додав, що не знає офіційного пояснення з боку Москви, оскільки, за його словами, переговори щодо цієї теми проводилися по дипломатичних каналах.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», створення Чорноморської флотилії під егідою НАТО є перш за все елементом оборонної стратегії.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: