Бойовики із САУ обстріляли позиції української армії – штаб АТО

Читать на русском
Члени незаконних збройних формувань продовжують порушувати режим припинення вогню та не дотримуються Мінських угод.

Бойовики самопроголошених республік обстріляли позиції Збройних сил України із самохідних артилерійських установок.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«За минулу добу російські окупаційні війська 58 разів відкривали вогонь по позиціях підрозділів сил АТО. Найбільше – 35 обстрілів – зафіксовано на маріупольському напрямку. Зі 122-мм самохідних установок противник бив по Новогригорівці, а зі 120-мм та 82-мм мінометів обстріляв Талаківку, Водяне та Старогнатівку», – йдеться в повідомленні.

Також із озброєння БМП та гранатометів сепаратисти обстріляли укріплення сил АТО в Широкиному, Талаківці та Водяному, у Гнутовому – із зенітних установок, в Красногорівці – з великокаліберних кулеметів, а ворожі снайпери активізувалися під Мар'їнкою.

Динаміка обстрілів у зоні АТО: як бойовики нарощують вогневий тиск на ЗСУЗ моменту останнього вдалого обміну полоненими, в результаті якого в Україну повернулися Геннадій Афанасьєв та Юрій Солошенко, бойовики відчутно наростили кількість обстрілів у зоні АТО.

«Неспокійно в Авдіївці та Новоселівці другій, де російські окупанти задіяли 120-мм та 82-мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Крім того, під Авдіївкою українські воїни вступили у вогневий контакт із ворожими диверсантами. Противник відступив», – додали в штабі АТО.

Крім того, за інформацією прес-центру, з мінометів калібром 82 мм бойовики обстріляли укріплення ЗСУ поруч Невельського, Опитного та шахти «Бутівка». А на луганському напрямку ворог двічі з гранатометів та стрілецької зброї вів вогонь у районі н. п. Оріхове.

Нагадаємо, вчора, 24 липня, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, полковник Олександр Мотузяник заявив, що українська армія втратила 6 військових.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: