У МВФ вимагають внести зміни до законодавства України про цінні папери

Читать на русском
У Міжнародному валютному фонді вимагають привести законодавство України, яке регулює ринок цінних паперів, у відповідність до європейських норм.

Законодавство України, що регулює ринок цінних паперів, необхідно привести у відповідність до європейських норм, зокрема, збільшивши повноваження Нацкомісії з питань цінних паперів та фондового ринку.

Про це йдеться у звіті Міжнародного валютного фонду, пише «Слово і Діло» з посиланням на «РІА Новини Україна».

Згідно з документом, недостатні спостережні, слідчі та правозастосовні повноваження НКЦПФР привели до випуску в Україні фіктивних цінних паперів.

«Українська нормативно-правова база в частині зловживань на ринку і розкриття інформації емітентами цінних паперів має суттєві прогалини, негативний вплив яких посилюється недостатніми наглядовими, слідчими і правозастосовними повноваженнями Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР, англ. NSSMC)», – повідомляється в звіті МВФ.

Все це сприяє відсутності прозорості на ринку та випуску недійсних цінних паперів. Щоб поліпшити ситуацію, Фонд закликає українську владу привести законодавство країни у відповідність з нормами Європейського Союзу. Перш за все, європейські правила повинні задовольняти вимоги до розкриття інформації емітентами цінних паперів. Також зміни повинні утворити «узгоджену систему» в правилах роботи НКЦПФР та кримінального законодавства країни.

Нагадаємо, 18 липня рада директорів МВФ заявила, що Україна не отримає черговий транш кредиту до виконання роботи за поточними зобов'язаннями. Пізніше міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що Київ очікує надходження грошей до кінця літа.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: