В ООН відреагували на запровадження надзвичайного стану в Туреччині

Читать на русском
У зв'язку із запровадженням надзвичайного стану в Турецькій Республіці в Організації Об'єднаних Націй зробили заяву.

Турецька влада має дотримуватися процесуальних норм і міжнародного права в галузі прав людини, попри запровадження надзвичайного стану в країні.

Про це заявив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«У зв'язку з оголошенням надзвичайного стану терміном на три місяці в Туреччині генеральний секретар звертає увагу на неодноразові запевнення високопоставлених турецьких чиновників про повне дотримання процесуальних норм і відданості верховенству права при розслідуванні спроби державного перевороту та переслідуванні тих, хто несе за це відповідальність. Це особливо важливо після оголошення в країні режиму надзвичайного стану і масових арештів та затримань», – йдеться в повідомленні.

Генсек ООН закликав владу Турецької Республіки дотримуватися Конституції та міжнародних норм в області прав людини.

«Вони включають в себе свободу слова, пересування та мирних зібрань, незалежність суддів і юридичної професії, а також дотримання процесуальних норм», – зазначив Пан Гі Мун.

Нагадаємо, вчора, 21 липня, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що в країні на 3 місяці запроваджується надзвичайний стан.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: