Україна має намір через суд заборонити РФ видобувати газ у Криму

Читать на русском
Згідно з Конституцією, всі ресурси, що розташовані на території окупованого Криму, в тому числі на шельфі в морській зоні, є власністю народу України.
Вадим Черниш

Україна буде в судовому порядку домагатися заборони для Росії видобувати природний газ на шельфі в морській зоні окупованого Криму.

Про це повідомив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Досі відбувається видобуток українського природного газу на шельфі, що розташований виключно в морській зоні України, й цей газ поставляється на окупований півострів... Використання цих ресурсів є предметом і буде предметом судових позовів з боку української держави», – сказав він.

Україна подасть судові позови відповідно до Конвенції ООН з морського права.

Будівництво «Кримського газопроводу» призведе до нових санкцій проти компаній РФЗведення газопроводу «Краснодарський край-Крим» призведе до додаткових санкцій проти компаній, які будуть постачати матеріали й брати участь у його будівництві.

Він підкреслив, що всі ресурси, що розташовані на території окупованого Криму, в тому числі на шельфі в морській зоні, згідно з Конституцією, є власністю народу України.

Як повідомлялося раніше, в НАК «Нафтогаз України» підрахували, що із захоплених Одеського та Безіменного родовищ у Чорному морі Росія щорічно видобуває 1,2 млрд куб. м на потреби Кримського півострова.

«Слово і Діло» зафіксувало лише одну обіцянку міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадима Черниша. Вона перебуває в процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: