Омелян назвав головні напрями реформ цього року

Читать на русском
Глава Міністерства інфраструктури України Володимир Омелян розповів про три головних напрями реформ цього року.
Володимир Омелян

Головними напрямами реформування Міністерства інфраструктури цього року будуть корпоратизація ключових галузей, приватизація державних підприємств і боротьба з корупцією.

Про це в інтерв'ю «Економічній правді» розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє «Слово і Діло».

«Я відійшов від галузевого напряму в роботі Міністерства. Ми сконцентрувалися на чітких пріоритетах. В першу чергу це корпоратизація ключових галузей, а не лише «Укрзалізниці». Ми розпочали реформу морського, річкового, автодорожнього комплексів. Спробуємо внести зміни в авіаційну галузь», – зазначив міністр.

За його словами, другим напрямом реформування стане приватизація держпідприємств. Омелян впевнений, що вони й досі є джерелом корупції.

«Ми тут не в силах нічого зробити, як би ми не хотіли красиво про це розповідати. Поки ми їх не продамо або не віддамо в концесію, ми ладу не наведемо. В нас немає ресурсів сформувати команди, які не будуть зазнавати корупційного впливу на кожному підприємстві, яких понад 3 тисячі. У Міністерстві інфраструктури таких понад 200», – додав він.

Також, на думку Омеляна, дуже важливо не забувати про боротьбу з корупцією. Глава Мінінфраструктури розповів, що зараз у відомстві є відділ боротьби з корупцією та управління аудиту, які займаються формальними речами.

Омелян залучить іноземців до будівництва доріг в УкраїніМіністерство інфраструктури України максимально лібералізує процедуру проходження тендерів в сфері виконання дорожніх робіт з метою допустити до їх участі іноземних підрядників.

«Вони шукають чи 5 тисяч гривень перевитрат чи неправильно оформлені документи. Ми хочемо замість цього стандартного радянського підходу створити Телл Оверсайд Юніт, як це працює в міжнародних організаціях, ми навіть не говоримо про держави Заходу», – сказав Омелян.

Міністр додав, що зараз у нього цим займається Юрій Лавренюк, який має досвід роботи в правоохоронних органах.

Нагадаємо, раніше Володимир Омелян заявив, що Світовий банк готовий надати на ремонт українських доріг $1 млрд, ще близько $700 млн готовий надати Європейський банк реконструкції та розвитку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: