«Центренерго» знайшло заміну російському вугіллю

Читать на русском
Ціна вугілля південноафриканського походження, буде визначатися за формулою Роттердам +, яка включає в себе вартість сировини на біржі в Роттердамі та доправлення в Україну.

ПАТ «Центренерго» планує закупити в ПАР не менше 200 тис. тонн енергетичного вугілля за формулою «Роттердам +».

Про це заявив виконувач обов'язків генерального директора ПАТ «Центренерго» Олег Коземко в кулуарах наради під головуванням прем'єр-міністра України, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Я чекаю на висновок експертів про можливість закупівлі імпортного вугілля за роттердамською формулою й думаю, що ми будемо закуповувати з ПАР принаймні 200 тис. тонн», – сказав він.

Таким чином, ціна вугілля південноафриканського походження визначатиметься за формулою «Роттердам +», яка включає в себе вартість сировини на біржі в Роттердамі та доправлення в Україну.

Коземко підкреслив, що контрактування імпортного вугілля – це «політично правильне рішення, щоб не закуповувати його в Росії».

При цьому в. о. генерального директора «Центренерго» зазначив, що спалювання на ТЕС лише імпортного вугілля без його змішування з вітчизняним вугіллям, буде для підприємства збитковим.

Остаточне рішення щодо закупівлі імпортного вугілля «за Роттердамом» керівник «Центренерго» прийматиме після отримання відповідного експертного висновку.

Нагадаємо, що, за даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, в червні цього року запаси вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ знизилися на 34,5% або на 842,4 тис. тонн і на 1 липня склали 1,6 млн тонн.

Як повідомлялося раніше, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України планує переведення теплових електроцентралей із газу на вугілля, щоб знизити вартість підігріву води центрального водопостачання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: