«Укроборонпром» анонсував створення танкобудівної корпорації

Читать на русском
Укроборонпром також відпрацьовує плани створення спільних підприємств із зарубіжними партнерами в рамках розпочатої структурної реформи української оборонної промисловості.

Державний концерн «Укроборонпром» готується до створення корпорацій на основі підприємств державної власності у сфері бронетанкобудування, виробництва засобів РЕБ та боєприпасів за аналогією зі створеною раніше авіабудівною корпорацією.

Про це розповів глава концерну Роман Романов, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«На черзі – бронетанкобудування, засоби РЕБ (радіоелектронної боротьби – Ред.), виробництво боєприпасів», – повідомив він.

Водночас глава «Укроборонпрому» не зміг спрогнозувати терміни завершення розпочатої реструктуризації, а також обсяг витрат на забезпечення структурної реформи в оборонно-промисловому комплексі. За його словами, ця реформа не потребує особливих додаткових витрат.

«Укроборонпром» також відпрацьовує плани створення спільних підприємств із зарубіжними партнерами в рамках розпочатої структурної реформи української оборонної промисловості.

«Укроборонпром» встановить на Ан-148 протикорабельні ракети – фотоМорська версія близькомагістрального широкофюзеляжного літака Ан-148 буде оснащена протикорабельними ракетами.

«Рішення щодо авіапрому (14 липня цього року – Ред.) – це перший етап у реалізації намічених планів», – сказав очільник держконцерну.

Нагадаємо, що ключовими інструментами реформування української оборонної промисловості мають стати нарощування технологічної та промкооперації із зарубіжними партнерами, а також більш активне залучення в галузь приватного капіталу в рамках розширення державно-приватного партнерства в ОПК.

Нагадаємо, що в рамках розпочатої реструктуризації ОПК в червні цього року в структурі «Укроборонпрому» створений літакобудівний кластер – Українська авіабудівна корпорація, до якої увійшли ключові підприємства авіаційної промисловості України.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: