Карта АТО: ситуація на сході України станом на 22 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 22 липня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

В районі проведення АТО російські окупаційні війська продовжують обстріли позицій Збройних Сил України. Упродовж минулої доби зафіксовано 54 випадки відкриття вогню. З них по 24 на Донецькому і Маріупольському напрямках та 6 на Луганщині.

Обстріли:

На донецькому напрямку бойовики із 120 та 82 мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали позиції ЗСУ в Авдіївці. З мінометів такого ж калібру ворог вів вогонь по Новоселівці Другій, а по опорних пунктах поруч Майорська, Верхньоторецького, Опитного та Пісок – з 82 мм мінометів. У Луганському і Невельському сепаратисти застосували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Також ворожий вогонь з великокаліберних кулеметів вівся під Троїцьким.

На маріупольському напрямку у Мар’їнці була спроба атакувати опорний пункт сил АТО групою ворожих диверсантів у кількості до 10 осіб. Отримавши гідну відсіч від українських воїнів, ДРГ противника панічно відступила. Із 120 мм мінометів та гранатометів ворог обстріляв захисників Широкиного, 82 мм міномети та гранатомети задіяв у Красногорівці та Мар’їнці, великокаліберні кулемети – у Водяному та Новогригорівці, а під Талаківкою – БМП.

На луганському напрямку проросійські банди з 82 мм мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів обстрілювали Станицю Луганську, а зі стрілецької зброї – поруч Сизого. Також ворог хаотично стріляв по Новозванівці, Новоолександрівці та Попасній.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: