Два роки губернаторства: як виконує обіцянки голова Житомирської ОДА

Читать на русском

Сьогодні – рівно два роки, як Житомирська область отримала в керівники Сергія Машковського. Прийшовши зі сфери бізнесу, 34-річний губернатор став наймолодшим із голів регіонів України. Проте такий юний, як для політики, вік не завадив йому міцно закріпитися на цій посаді.

За весь цей час «Слово і Діло» зафіксувало 37 його обіцянок, 24 з яких (тобто 65%) він успішно виконав. Провалених обіцянок у очільника Житомирщини поки що тільки 2. Перша стосується побудови в Луганській області фортифікаційних споруд, закріплених за Житомирщиною, друга – придбання у 2015 році за кошти бюджету магнітно-резонансного томографа для обласної клінічної лікарні. У першому випадку підопічні губернатора не вклалися в строки. В другому – також причиною надання обіцянці статусу «не виконано» стало те, що де-факто обіцяний Машковським МРТ був придбаний лише в лютому 2016-го. Тобто губернатор спізнився з виконанням цієї обіцянки щонайменше на місяць. До слова, сам процес закупівлі і встановлення апарату взимку 2015-2016 років набув чималого резонансу.

Серед найважливіших виконаних обіцянок Машковського – виділення більш як 42 млн грн обласній дитячій лікарні, відмова погоджувати кандидатуру керівника Держгеокадастру до узгодження з громадою та вчасний перехід на електронні державні закупівлі.

Зобов’язаннями Машковського, виконання яких найбільше чекають жителі Житомирської області, є його обіцянки припинити незаконний видобуток бурштину, реставрувати та утеплити протягом 2016 року низку навчальних закладів області, а також надавати земельні ділянки родинам загиблих та поранених учасників АТО.

У рейтингу відповідальності губернаторів України Сергій Машковський посідає високе третє місце, поступаючись лише колегам із Харківської та Черкаської областей Ігорю Райніну та Юрію Ткаченку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: