Як і чому ЄС може «перезавантажити» відносини з РФ? Експерт

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

У цій ситуацій важливо враховувати той факт, що Великобританія була одним із найнадійніших союзників США.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Костянтин Бондаренко, аналізуючи інформацію про те, що Великобританія не має наміру починати процес виходу з ЄС у 2016 році та сподівається на конструктивні відносини з РФ.

«Великобританія була одним із провідників ідей та інтересів США в Європі. Зараз звільняється 73 депутатських місця в Європарламенті. Ідуть люди, які були орієнтовані на Штати, без урахування Партії незалежності Найджела Фараджі. Але в основному консерватори та ліберали були орієнтовані на США та їхні інтереси», – міркує Бондаренко.

Тепер, як зазначив він, проамериканську політику в Євросоюзі проводитимуть лише країни Балтії, Польща та, напевно, деякі держави Центральної Європи.

Експерт розповів, які санкції ЄС виснажать російську економікуЕкономіст поділився міркуваннями з приводу продовження санкції проти РФ та пояснив, які обмеження дійсно вдарять по російській економіці.

«Всі інші держави в ЄС будуть налаштовані на нормалізацію відносин із Росією. Євросоюз може переглянути в подальшому навіть цілу низку своїх доктрин і повернутися до ідеї торгівлі з Росією, створення ЗВТ й рухатися вже в цьому напрямку», – пояснює політолог.

Експерт припускає, що вихід Британії з ЄС означає, що послаблюється вплив тих, хто наполягав на Трансатлантичній ЗВТ.

Як відомо, Євросоюз нещодавно продовжив санкції проти РФ, але все частіше серед міжнародної громадськості лунають заяви якщо не про скасування, то хоча б про послаблення санкцій проти Росії.

Нагадаємо також, що 23 червня у Великобританії пройшов референдум щодо членства держави в ЄС. За вихід з Євросоюзу проголосували 52% виборців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: