Експерт розповів, хто стане основним гравцем у боротьбі проти ісламістів

Читать на русском
Ілля Заводовськийполітолог - міжнародник

Це ще не помста за теракти в Парижі та Ніцці, але вже реальні симетричні кроки Франції.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог-міжнародник Ілья Заводовський, аналізуючи інформацію про те, що Франція та США планують завдати скоординованого удару по місту Мосул, яке бойовики «Ісламської держави» вважають своєю столицею в Іраку.

«Такий крок продиктований внутрішньою політикою Франції. Було кілька терактів, затримання, відомості про причетність терористів до «Ісламської держави», але конкретних кроків Франція все одно не зробила. Між терактами та останніми заявами був проміжок часу, який давав розуміння, що Франція не хотіла вв'язуватися», – пояснює він.

Зараз, на його переконання, ситуація змінилася й, скоріш за все, саме Франція стане одним із найактивніших учасників антитерористичної коаліції проти ісламістів.

Експерт про трагедію в Ніцці: тероризм став реальністю, з якою доводиться житиПолітолог поділився міркуваннями щодо теракту, який стався в Ніцці під час святкування Дня взяття Бастилії.

«У Франції досить потужна авіація, що належним чином вписується в концепт сьогоднішньої протидії. Чи буде це наземна операція? Навряд чи, тому що вона потягне за собою набагато більші жертви, ніж повітряні операції», – констатував політолог-міжнародник.

При цьому, за його словами, реакція Франції все одно запізніла. Потрібно було давати відповідь раніше. Хоча, безперечно, важливо, що коаліція вже починає активно діяти.

Нагадаємо, ввечері 14 липня, під час святкування Дня взяття Бастилії, на набережній Ніцци в натовп в'їхала вантажівка, з якої відкрили вогонь. Загинуло 84 особи.

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що режим надзвичайного стану в зв'язку з трагедією буде продовжено на три місяці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: