Нинішнє скликання ВР запам'ятається масовими та регулярними прогулами – експерт

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що незважаючи на те, що депутати закрили четверту сесію й пішли на канікули до 6 вересня, вони можуть зібратися 24 серпня на позачергове засідання парламенту.

Політолог Володимир Фесенко вважає, що ВР працює в режимі лихоманки, тобто коли є необхідність, депутати голосують, але коли такої потреби немає – прогулюють.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Центр прикладних політичних досліджень «Пента».

Як вважає експерт, якщо минуле скликання ВР відзначалося особливою пристрастю до кнопкодавства, то нинішній склад парламенту – регулярними й масовими прогулами.

При цьому, як зазначив Фесенко, особливо ганебною ситуація виглядала по п'ятницях, коли зала була напівпорожньою й приходило лише кілька десятків депутатів.

Експерт: слова Парубія про посилення покарань за прогули – чистий популізмПолітолог оцінив, наскільки Андрій Парубій може бути ефективним в ролі спікера ВР та проаналізував ініціативу штрафувати депутатів-прогульників.

Крім того, на його думку, останні два місяці виникають спроби спровокувати політичну кризу.

«Поки що ці спроби невдалі, але початок протистояння всередині депутатського корпусу стає очевидним. Десь із весни «Батьківщина» та «радикали» від позицій проєвропейських партій перейшли фактично до позицій ідеологічного популізму. Це не зовсім добре в умовах, коли йде війна. Нам потрібні реформи, а не кондовий популізм», – сказав політолог.

Нагадаємо, спікер ВР Андрій Парубій запевнив, що Рада в будь-який момент збере 150 підписів для позачергового засідання.

Також, як повідомив він, на депутатах-прогульниках вдалося заощадити 1,5 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: