США допоможуть повернути в Україну капітали, виведені в офшори

Читать на русском
Сторони обговорили питання пошуку та повернення активів, одержаних злочинним шляхом, інструменти протидії легалізації протиправних доходів.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко та заступник міністра фінансів США з питань фінансової розвідки та протидії фінансуванню тероризму Адам Шубін обговорили варіанти повернення в Україну активів, які були отримані злочинним шляхом і виведені в офшори.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури за результатами зустрічі в Києві, передає «Слово і Діло».

«Офшорні зони є серцем української корупційно-мафіозної системи. Спільні скоординовані зусилля України та США у виявленні на цих територіях активів, отриманих злочинним шляхом, є ключем до успіху в боротьбі з легалізацією коштів та фінансуванням тероризму», – зазначив Луценко.

Сторони обговорили питання пошуку та повернення активів, одержаних злочинним шляхом, інструменти протидії легалізації протиправних доходів.

Насалик зобов'язаний ліквідувати перехресне субсидіюванняСказано 14 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як повідомляється, Шубін підтримав наміри ГПУ розширити подальшу взаємодію та висловив готовність США активізувати й посилити двостороннє співробітництво в боротьбі зі злочинністю у фінансовій сфері.

Сторони також обговорили можливість надання американською стороною технічної допомоги, необхідної для підвищення ефективності в цьому напрямку.

Як повідомлялося раніше, робоча група з питань підготовки антиофшорного законодавства надасть народним депутатам напрацьовані тексти законопроектів щодо виключення розмивання податкової бази в Україні.

«Слово і Діло» зафіксувало 113 обіцянок Юрія Луценка, 41 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 36%. Із повним переліком обіцянок чинного генпрокурора можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: