Експерт розповів, чого очікувати Україні, якщо президентом США стане Трамп

Читать на русском
Олег Саакянполітолог

Потрібно розуміти, що активно діють як офіційні, так і неофіційні російські лобістські групи.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, глава Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян, аналізуючи інформацію про те, що республіканці під тиском команди Трампа змінили програму партії щодо України в питанні надання зброї.

«Російські лобістські групи активно займаються інформаційно-диверсійною діяльністю. Тому є позиції або щодо пом'якшення санкцій для РФ, або щодо зменшення допомоги Україні», – констатував Саакян.

Як припускає політолог, у разі перемоги Трампа політика щодо України, можливо, стане більш «беззубою», але ситуація кардинально не зміниться.

Експерт розповів, коли зміниться політика США щодо ДонбасуВійськовий експерт проаналізував заяву Джона Керрі, який після переговорів із Путіним назвав діалог продуктивним та заявив про шанс врегулювання конфлікту на Донбасі.

«У США дуже сильна роль інститутів, зокрема армії та дипломатії. Тому, звичайно ж, професійні військові та дипломати зможуть скоригувати позицію президента, а вони якраз займають досить жорстку позицію щодо РФ», – вважає експерт.

За його словами, навіть незважаючи на заяви Трампа, які частково можуть бути пов'язані з передвиборчими перегонами та з пошуком додаткових союзників, після виборів його позиція може змінитися буквально через кілька днів.

Як відомо, заклик до надання летальної зброї був замінений на забезпечення «належної допомоги». Водночас така позиція Трампа суперечить думці більшості лідерів його партії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: