Експерт розповів, як насправді воюють бойовики на Донбасі

Читать на русском
Сергій Грабськийвійськовий експерт

Техніки РФ на Донбасі дійсно багато, але в цій ситуації потрібно враховувати кілька важливих моментів.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив голова Ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський, аналізуючи заяву Євгена Марчука про те, що російських танків на Донбасі зараз більше, ніж у Німеччини та Великобританії разом узятих.

«Якщо брати суто військовий аспект, то потрібно враховувати підготовку військової операції, яка планувалася, й планування її не скасоване. Це створення ударного угруповання та забезпечення його технікою й озброєнням», – констатував експерт.

Але, як пояснює він, те, що на сьогодні там є, – це критичний некомплект підготовленого персоналу. Специфіка як радянської, так і російської армії – абсолютно безвідповідальне ставлення до людських життів.

В АП назвали втрати української армії на ДонбасіСпікер Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив про чергові втрати ЗСУ.

«Укомплектованість танкових підрозділів становить близько 60-70%, не більше. Але людського ресурсу не вистачає. Техніки багато, вона туди переведена для якоїсь операції. Але чи можливо провести операцію в найближчій перспективі? Ні, неможливо», – вважає Грабський.

Крім того, як зазначив фахівець, грає роль фактор утилізації боєприпасів і військової техніки.

«Якщо подивитися на зведення ворожої сторони, яка техніка до них надходить, то йде списання. В деяких місцях мають місце корупційні схеми зі списання непридатного обладнання та розкраденої військової техніки. Тобто направили в зону конфлікту, списали й забули. А те, що вона не підлягає експлуатації, нікого не хвилює. Про це в Ростові говорили самі бойовики», – проаналізував ситуацію Сергій Грабський.

За даними штабу АТО, за минулу добу загинуло 7 українських військових, 14 – отримали поранення. Глава Генштабу України пообіцяв «адекватну реакцію» на загиблих в зоні АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: