У Лук'янівському СІЗО десятки в'язнів очікують рішення суду більше 4 років

Читать на русском
В цілому в СІЗО, яке розраховане на 2,5 тис. осіб, перебуває 2 тис. 58 ув'язнених, з яких 15 неповнолітніх, 135 жінок і 255 іноземців.

Наразі в Лук'янівському СІЗО 24 людини очікують вироку суду більш ніж чотирьох років.

Про це пише на своїй сторінці в Facebook заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова, передає «Слово і Діло».

«24 людини очікують вироку суду більше 4 років! Люди, які ще не мають вироку, провина яких не доведена, не можуть перебувати в таких умовах!», – обурюється заступник міністра юстиції.

Загалом у СІЗО, яке розраховане на 2,5 тис. осіб, перебувають 2 тис. 58 ув'язнених, з яких 15 неповнолітніх, 135 жінок і 255 іноземців.

За її словами, збудований у 1863 році ізолятор перебуває в жахливому стані, каналізація та система вентиляції царських часів не підлягають відновленню.

«Саме тому в рамках реформи пенітенціарної служби ми пропонуємо без залучення додаткових бюджетних коштів, на основі державно-приватного партнерства, побудувати новий ізолятор за межами міста», – підкреслила Севостьянова.

Як раніше заявляв міністр юстиції України Павло Петренко, існує попередня домовленість про повне оновлення Верховного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: