Обмін полоненими: терористи вимагають видати їм 600 заручників

Читать на русском
Представники ОРДЛО категорично відкинули пропозицію української сторони видати їм 50 заручників у обмін на 25 українців, утримуваних на окупованій території.
Ірина ГеращенкоФото: emaidan.com.ua

Представники самопроголошених «Донецької та Луганської народних республік» вимагають в української сторони видати їм 600 людей в обмін на всіх полонених та утримуваних за лінією зіткнення українців.

Про це у своєму Facebook повідомила Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло».

«У відповідь на всі наші пропозиції передати ім 8 «саперів», аби звільнити наших заручників, вони відмовляються... І вимагають всіх на всіх... При цьому подають нам фантасмагоричний список із 600 людей, половини з якого просто не існує, ми не знаємо, хто це й де ці люди», – зазначила Геращенко.

Геращенко озвучила уточнену цифру українських заручників у ОРДЛОВ ОРДЛО відкинули українську ініціативу щодо проведення Дня сім'ї для того, щоб родичі людей, які містяться у в'язницях по обидва боки лінії зіткнення, могли відвідати своїх близьких.

При цьому перший віце-спікер Ради підкреслила, що українська сторона готова йти на поступки заради звільнення своїх полонених, проте такі вимоги роблять переговорний процес безрезультатним.

«На всі заклики до логіки, гуманізму, реалістичності, бо ж ми готові на поступки, але потрібно шукати людей і потім шукати компроміси, а не мучити всіх нереалістичними неіснуючими списками – бачимо відмову», – констатувала вона.

Раніше народний депутат і член Тристоронньої контактної групи на переговорах у Мінську неодноразово відзначала, що процес обміну полоненими блокується з Кремля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: