Бойовики продовжують використовувати заборонену артилерію – штаб АТО

Читать на русском
Члени незаконних збройних формувань не дотримуються режиму припинення вогню, застосовуючи заборонене озброєння.

Бойовики самопроголошених республік обстріляли опорні пункти Збройних сил України із заборонених артилерії та важких мінометів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«За минулу добу російські окупаційні війська 78 разів відкривали вогонь по підрозділах сил АТО, в тому числі із забороненої Мінськими угодами зброї. Зокрема, 43 обстріли зафіксовано на донецькому, 22 – на маріупольському та 13 – на луганському напрямках», – йдеться в повідомленні.

За інформацією штабу АТО, бойовики застосували 122-мм артилерію під Миронівським та Пісками, а 120-мм міномети – поблизу населених пунктів Майорськ, Нижнє Лозове, Зайцеве, Авдіївка та Луганське.

«З мінометів калібром 82 мм противник стріляв по Кам’янці, Авдіївці, Пісках, Зайцевому, Троїцькому, Опитному та Невельському. З гранатометів, великокаліберних кулеметів, зенітної установки та БМП окупанти вели вогонь по наших позиціях у Новгородському», – додали в штабі.

За добу на фронті загинув іще один солдат ЗСУЗа неділю, 17 липня, в зоні проведення АТО загинув один військовослужбовець, п'ятеро – отримали поранення.

Крім того, на маріупольському напрямку сепаратисти зі 120-мм мінометів обстрілювали опорні пункти ЗСУ в Мар’їнці, Красногорівці та Старогнатівці, а з мінометів калібром 82 мм, гранатометів та стрілецької зброї – у Водяному. З гранатометів, великокаліберних кулеметів і бронетехніки ворог обстрілював українські укріплення в Мар'їнці.

НЗФ були активні й на луганському напрямку, де зі 120-мм мінометів обстрілювали сили АТО в Кримському, Новоолександрівці та Троїцькому, а з 82-мм гранатометів і великокаліберних кулеметів – у Станиці Луганській.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: