Росія фальсифікувала перемоги своїх спортсменів у Сочі – WADA

Читать на русском
Незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства визнала, що російські лабораторії покривали спортсменів, які вживали допінг.

Незалежна комісія заявляє, що російські лабораторії прикривали спортсменів, які вживали допінг на Олімпіаді в Сочі.

Про це йдеться в доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), повідомляє телеканал «Дождь», пише «Слово і Діло».

Експерти заявляють, що сочинська антидопінгова лабораторія користувалася унікальним методом підміни проб, а співробітники московської лабораторії не мали вибору щодо участі в державній системі застосування допінгу.

Перед опублікуванням доповіді газета The New York Times написала, що представники антидопінгових агентств 10 країн, а також 20 груп спортсменів просять МОК провести Олімпійські ігри в Ріо без участі російської збірної.

У травні колишній голова московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков розповів The New York Times про допінгову програму на Олімпіаді в Сочі. За його словами, десятки російських спортсменів, у тому числі 15 медалістів, вживали допінг. Родченков зізнався, що особисто готував «коктейль» із трьох заборонених препаратів після того, як отримав доручення поміняти проби спортсменів.

Перші звинувачення на адресу російських спортсменів з'явилися наприкінці 2014 року, після розслідування німецького телеканалу.

На початку липня Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) відмовила всім російським легкоатлетам, за винятком Дар'ї Клішиної, в допущенні до участі в Олімпіаді. Комісія звинуватила спортсменів у порушенні антидопінгових правил. Спортсмени звернулися до Спортивного арбітражного суду. Рішення оголосять 21 липня.

Нагадаємо, зимові Олімпійські ігри в Сочі відбувалися з 7 до 23 лютого 2014 року. Літні Олімпіада пройде в Ріо-де-Жанейро з 5 до 21 серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: