У ГПУ пояснили ситуацію з розблокуванням рахунків судді Вищого госпсуду в Ліхтенштейні

Читать на русском
Українська сторона майже рік тому направила запит до компетентних органів Ліхтенштейну, однак до теперішнього моменту ці матеріали не були надані.

Компетентні органи Ліхтенштейну не надали українській стороні необхідні для розслідування документи щодо відкриття рахунку та інформацію про панамську фірму, яку пов'язують з одним із суддів Верховного госпсуду України.

Про це заявив керівник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Така ситуація (розблокування рахунків – Ред.) сталася через дві складові. Перше – неналежне співробітництво, тобто ненадання документів, невиконання запитів про міжнародну допомогу з боку Ліхтенштейну. Друге – явно необґрунтовані рішення судів (українських – Ред.), які фактично сприяли зняттю арештів із цих рахунків», – сказав Горбатюк.

Луценко доручив Горбатюку справу щодо «вишок Бойка»Департамент спецрозслідування ГПУ, яке очолює Сергій Горбатюк, розслідуватиме факти узурпації влади Віктором Януковичем, а також займеться справою так званих «вишок Бойка».

За його словами, українська сторона майже рік тому направила запит до компетентних органів Ліхтенштейну з проханням надати необхідні для розслідування документи щодо відкриття рахунку та інформацію про панамську фірму. Однак досі ці матеріали не були надані.

Нагадаємо, що українська прокуратура порушила провадження за ст. 368 із позначкою 2 (незаконне збагачення) влітку 2015 року в зв'язку з інформацією компетентних органів Ліхтенштейну про те, що в них заблоковані кошти громадянки України, яка є дружиною одного із суддів Вищого госпсуду України. Вона ж є бенефіціаром панамської фірми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: