Ліхтенштейн розморозив мільйони українського судді часів Януковича

Читать на русском
У Ліхтенштейні розморозили рахунки панамської фірми, бенефіціарами якої були колишній суддя Вищого господарського суду часів Януковича та його дружина.

Слідчий суддя Князівства Ліхтенштейн розморозив рахунки панамської фірми, бенефіціарами якої були колишній заступник голови Вищого господарського суду України Артур Ємельянов і його дружина.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Deustche Welle.

«Кошти розморожено суддею за нашої згоди», – заявив керівний прокурор Ліхтенштейна Роберт Валльнер.

За інформацією ЗМІ, українські правоохоронці не надали жодної інформації й доказів про можливе незаконне походження цих грошей.

Водночас Генеральна прокуратура України повідомила, що арешт цих коштів також був скасований постановою Апеляційного суду міста Києва від 9 лютого. В ГПУ додали, що Ліхтенштейн не надав потрібної інформації про причетність судді та його дружини до отримання неправомірної вигоди.

Своєю чергою, в Ліхтенштейні заявляють, що доводити незаконне походження цих коштів мають українські правоохоронні органи.

Нагадаємо, 13 серпня 2015 року Ліхтенштейн заморозив гроші на рахунках колишнього судді Вищого господарського суду часів Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: