Прокуратура встановила факт розкрадання депозитів у банку «Хрещатик»

Читать на русском
Про підозру в скоєнні злочину було повідомлено шістнадцятьом колишнім працівникам фінансової установи.

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування щодо 16 посадових осіб Київського регіонального відділення ПАТ «КБ «Хрещатик» і встановила факти розкрадання грошових коштів банку на суму 81 млн грн.

«Встановлено, що службові особи банку, діючи в складі організованої злочинної групи, протягом лютого 2010-березня 2014 років шляхом підробки депозитних договорів та документів на видачу готівки заволоділи грошовими коштами 54 вкладників на загальну суму понад 81 млн гривень», – йдеться в повідомленні прокуратури Києва.

НБУ визнав неплатоспроможним іще один банкНаціональний банк України у вівторок, 5 квітня, визнав іще один всеукраїнський банк неплатоспроможним.

Про підозру в скоєнні злочину було повідомлено 16 колишнім працівникам установи. Відповідальність за скоєні злочини передбачена ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України. На майно обвинувачених (квартири, будинки, земельні ділянки) накладено арешт.

Як повідомлялося раніше, ГПУ встановила факт видачі фіктивних кредитів ПАТ «КБ «Хрещатик», а також їх погашення з метою виведення з-під застави високоліквідного майна.

Перед цим НБУ направив до правоохоронних органів лист з інформацією, яка може вказати на організовану злочинну діяльність у неплатоспроможному банку «Хрещатик».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: