Луганчанина віддадуть під суд за «злив» інформації російській розвідці

Читать на русском
Затримання обвинувачуваного було здійснено працівниками СБУ 9 лютого 2016 року. Судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Жителя непідконтрольної українській владі території Луганської області судитимуть за державну зраду (шпигунство) та сприяння діяльності терористичної організації («ЛНР»).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області, передає «Слово і Діло».

«Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний висновок щодо громадянина України за скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України (державна зрада та сприяння діяльності терористичної організації)», – йдеться в повідомленні.

В результаті слідчих дій встановлено, що в січні-лютому 2016 року зазначений громадянин, який фактично проживав на території, тимчасово непідконтрольній українській владі, перетинав лінію розмежування для збору інформації про переміщення й місце дислокації підрозділів ЗСУ в зоні проведення АТО.

СБУ спіймала колишнього «депутата» сепаратистського «парламенту ЛНР»Затримана СБУ екс-депутат сепаратистського так званого парламенту вже встигла оформити українську пенсію.

«Надалі обвинувачений передавав зібрану інформацію представнику спецслужб іншої держави, який діяв у інтересах терористичної організації «ЛНР», – пояснили в прокуратурі Луганської області.

Затримання обвинувачуваного було здійснено працівниками СБУ 9 лютого 2016 року. Судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося раніше, РФ направляє на тимчасово окуповану територію Луганської області загін швидкого реагування «Рись» Федеральної служби військ Національної гвардії РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: