Ніна Южаніна: як виконує обіцянки голова податково-митного комітету Ради?

Читать на русском
У вихідні, коли всі бухгалтери України святкують своє професійне свято, Слово і Діло вирішило показати, як виконує власні обіцянки Ніна Южаніна, що очолює парламентський комітет із питань податкової та митної політики.

У вихідні, коли вся Україна відзначає професійне свято бухгалтерів, «Слово і Діло» вирішило дослідити рівень відповідальності людини, яка в парламенті відповідає за митну та податкову політику, а також є одним із найвідоміших та найповажніших бухгалтерів України – Ніни Южаніної.

Одразу зазначимо, що повагу до себе пані Южаніна заслужила цілком справедливо, адже, відповідно до рейтингу «Слова і Діла», що враховує виключно об’єктивні показники виконання обіцянок політиків, вона досі не провалила жодного свого зобов’язання. Виконаних обіцянок у Южаніної 4 (тобто 33%), решта 8 перебувають у процесі виконання.

Варто відзначити, що всі чотири виконані обіцянки Южаніної – програмні, тобто такі, відповідальність за виконання яких лежить на всіх нардепах зі списку «Блоку Петра Порошенка». Йдеться про такі передвиборчі зобов’язання, як створення суспільного телебачення, збільшення витрат на модернізацію й посилення Збройних сил і інших силових структур, створення системи автономного функціонування суддів та встановлення публічного контролю за їх призначенням і діяльністю. Кожне з цих рішень було виконане шляхом голосування Верховної Ради за відповідні законопроекти й не без участі самої Южаніної.

До програмних належать і більшість обіцянок, на цю мить зафіксованих у її досьє з поміткою «в процесі виконання». Серед них п’ять належать до безпосередньої компетенції Южаніної як голови митно-податкового комітету Ради.

Ніна ЮжанінаНародний депутат України
Южаніна пообіцяла домогтися перекриття уникнення сплати податків через офшориСказано 24 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Серед найважливіших – скорочення кількості податків та зменшення їхніх ставок, затвердження системи спрощеного оподаткування для малого та середнього бізнесу та перекриття можливостей для уникнення від сплати податків через виведення коштів у офшори.

Єдина її персональна обіцянка зі статусом «в процесі» стосується представлення концепції ліберальної податкової реформи. Її вона дала в ході інтерв’ю одному з українських видань 5 квітня цього року.

В рейтингу відповідальності депутатів Верховної Ради України Ніна Южаніна посідає 141 місце.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: