ProZorro контролюватиме відновлення Донбасу. Експерт прокоментував обіцянку Порошенка

Читать на русском

Західні партнери не дадуть коштів без наведення ладу в системі державних закупівель.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Валерій Димов, аналізуючи обіцянку Президента України Петра Порошенка.

«ProZorro взагалі передбачалась як прозора система, як система, що зменшує ризики зловживань. Переважна більшість людей, які зараз перебувають при владі, тим більше ті люди, яких ця влада змінила, заробляли не на якомусь бізнесі. Це люди з невеликим IQ, вони створюють схеми, де кум, брат, сват або сам очолюєш якийсь напрямок і пиляєш Державний бюджет. Всі гроші зароблялися на нас із вами», – розповідає ескперт.

За словами Димова, система ProZorro непогано себе зарекомендувала.

«Система ProZorro себе більш-менш вдало зарекомендувала, вона краща за будь-які інші системи. Сподіваюся, що це питання буде виконаним, принаймні дуже багато наших західних партнерів, які дають гроші на реформування української економіки, кажуть, що без наведення ладу в системі державних закупівель реформи неможливі, а під розпил ніхто гроші нам давати не буде», – переконаний політолог.

Нагадаємо, 9 червня 2016 року Президент України Петро Порошенко заявив, що всі кошти, спрямовані на відновлення Донбасу, будуть контролюватися системою державних електронних закупівель ProZorro.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: