Експерт пояснив, навіщо Гройсману знадобилося відкрито звинувачувати Тимошенко

Читать на русском
Дмитро Маруничспівголова Фонду енергетичних стратегій

У цій ситуації зрозуміло, навіщо це потрібно Гройсману, але, об'єктивно кажучи, тоді меморандум з МВФ не виконувався.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич, аналізуючи заяву Володимира Гройсмана про те, що саме Юлія Тимошенко брала на себе зобов'язання перед МВФ підняти тарифи згідно з меморандумом, підписаним нею як прем'єром у 2008 році.

«Правильно було б згадати, що не лише Тимошенко ставила підпис, а й тодішній президент Віктор Ющенко. Але всі чомусь мовчали з 2008 року, а тут раптом вирішили нагадати. До того ж, за фактом меморандум не виконувався», – розповідає Марунич.

Як підкреслив експерт, розуміючи тоді всі наслідки не просто підвищення тарифів, а й різкого стрибка цін, українська влада, на той момент в особі Тимошенко, спустила на гальмах усю цю історію.

«Ми отримали тоді лише перший транш МВФ, оскільки тарифи не підняли, посилаючись на те, що профспілки подали позов. Невідомо, чи була це технологія Тимошенко, чи когось іншого. Але суть в іншому – меморандум не виконувався», – констатував він.

Зараз, на його думку, такі заяви Гройсмана цілком зрозумілі, оскільки потрібно якимось чином виправдовувати себе та показати з іншого боку політичних опонентів, які набирають вагу на тарифній перепалці, в той час як онопартійці прем'єра втрачають рейтинг, але виглядає це абсурдно.

Нагадаємо, вже кілька тижнів поспіль фракція «Батьківщини» блокує трибуну й зриває засідання ВР. Лідерка політсили Юлія Тимошенко заявила про створення широкого блоку опозиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: