Теракт у Ніцці: за що «третій світ» досі мститься Заходу?

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Зараз, за великим рахунком, такі терористичні акти – це відповідь на зіткнення цивілізацій, яке ми спостерігали в ході Арабської весни.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Костянтин Бондаренко, аналізуючи терористичний акт у Ніцці та заяву президента Франції Франсуа Олланда про готовність завдати удару по «Ісламській державі».

«Не випадково виконавець терористичного акту – туніського походження. Захід, за великим рахунком, свого часу кинув виклик арабському світу. Була серія актів проти Тунісу, Лівії, Сирії, Єгипту, загалом на Близькому Сході», – пояснює Бондаренко.

«Сьогодні ми бачимо відповідь, яка приходить звідти та від тих протестних груп, які не визнали Арабську весну», – констатував експерт.

Серед жертв і постраждалих у результаті теракту в Ніцці є українці – МЗСУ Міністерстві закордонних справ повідомляють про одного українця, який загинув у результаті теракту в Ніцці.

На його думку, саме такі люди активно поповнюють лави «Ісламської держави» та воюють проти Європи.

«Безумовно, можна лише шкодувати про те, що трапилося, про загиблих. Але це урок для урядів, які вважали, що вони можуть вирішувати долю мільйонів громадян у «третьому світі», та нав'язували свої цінності. Сьогодні «третій світ» дає відповідь за Арабську весну 2011 року», – проаналізував Костянтин Бондаренко.

Як відомо, 14 липня в Ніцці під час святкувань з нагоди національного свята вантажівка в'їхала в натовп людей, водій відкрив вогонь. Пізніше у вантажівці знайшли арсенал зброї.

Довідка:

Арабська весна – хвиля демонстрацій і бунтів, що проходили в арабському світі на початку 2011 року.

Тоді відбулися перевороти в Тунісі, Єгипті, Ємені, громадянські війни в Лівії (призвела до падіння режиму) та Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: