Експерт про трагедію в Ніцці: тероризм став реальністю, з якою доводиться жити

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Терор – це страх. У цій ситуації теракт покликаний посіяти паніку, показати беззахисність громадян перед ісламістами.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Костянтин Бондаренко, аналізуючи теракт, який стався в Ніцці під час святкування Дня взяття Бастилії.

«В цій ситуації багато питань є до організаторів свята, тому що зрозуміло було заздалегідь – це народні гуляння, буде багато людей, і, відповідно, якісь прорахунки спецслужб все-таки були», – констатував Бондаренко.

З іншого боку, як розповів експерт, 14 числа був повністю припинений рух транспорту з боку Італії до Франції для недопущення різного роду несподіваних ситуацій.

Серед жертв і постраждалих у результаті теракту в Ніцці є українці – МЗСУ Міністерстві закордонних справ повідомляють про одного українця, який загинув у результаті теракту в Ніцці.

«Але ж вантажівка їхала Англійською набережною. Хто знає територію, розуміє, що не так просто заїхати на вантажівці непоміченим. Питань залишається дуже багато», – підкреслив він.

«Сьогодні тероризм став реальністю, з якою доводиться жити. Європа перестала бути безпечною. Ніхто не знає, в якому куточку відбудеться теракт», – резюмував політолог.

За словами очевидців, вантажівка рухалася крізь натовп людей на великій швидкості. «Я бачив тіла, які розлітаються, мов кеглі», – повідомив один із журналістів, що перебували на святі.

Як відомо, Президент Франції Франсуа Олланд продовжив надзвичайний стан ще на три місяці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: