Луценко просить депутатів передати в ГПУ інформацію щодо Іловайської трагедії

Читать на русском
Після того, як депутати оформлять допуск до держтаємниці, вони мають передати відомості про це голові Верховної Ради України Андрію Парубію, а той своєю чергою направить їх до ГПУ.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко запропонував народним депутатам оформити документи на допуск до державної таємниці за трагедією під Іловайськом у 2014 році з подальшою їх передачею до ГПУ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Генеральний прокурор звертається до всіх народних депутатів оформити в установленому порядку допуск до державної таємниці», – сказав Луценко під час традиційної години запитань до уряду на пленарному засіданні Верховної Ради України в п'ятницю.

Глава ГПУ нагадав депутатам, що після того, як вони оформлять допуск до держтаємниці, вони мають передати відомості про це голові Верховної Ради України Андрію Парубію, а той своєю чергою направить їх до Генеральної прокуратури.

Рік по Іловайській трагедії. Що обіцяли та що виконали українські чиновники?Рік, що минув з моменту трагедії, так і не вніс ясності в те, хто винен і чому ці люди досі не покарані. Власне, це питання риторичне, однак чимало вітчизняних політиків не впустили нагоди «пропіаритися» на крові українських героїв.

Згідно з попереднім звітом ТСК, оприлюдненим 20 жовтня 2014 року, до трагедії біля Іловайська приpвели помилкові кадрові призначення в силовому блоці, неадекватні дії міністра оборони Валерія Гелетея та начальника Генштабу Муженка й те, що Президент не ініціював запровадження воєнного стану.

«В основі причин, які привели до Іловайської трагедії, лежать фундаментальні проблеми в організації оборони країни», – сказано в тексті попереднього звіту ТСК.

Раніше заступник генпрокурора-головний військовий прокурор України Анатолій Матіос із посиланням на результати комплексної експертизи повідомив, що в результаті трагедії під Іловайськом ву серпні 2014 року загинуло 366 українських військовослужбовців і правоохоронців, ще 429 – отримали поранення. Близько 180 осіб вважаються зниклими безвісти.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: