«Укрінбанк» готують до банкрутства, виводячи капітали – Фонд гарантування

Читать на русском
На думку співробітників Фонду, це не перша спроба заволодіти активами банку шляхом їх переведення на третю компанію.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб подав заяви до Генеральної прокуратури та Служби безпеки України про скоєння кримінального злочину в ПАТ «Укрінбанк».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

«Підставою для цього стало виявлення кричущого факту: 13 липня до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено зміни, якими юридична особа ПАТ «Укрінбанк» не лише перереєстрована на нового керівника й за новою юрадресою, але й була перейменована на ПАТ «Укрінком» із місцем реєстрації в місті Сєвєродонецьк Луганської області», – йдеться в повідомленні ФГВФО.

Фонд гарантування вкладів більше не очікує банкрутства великих банківФонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) вважає, що цього року не буде банкрутства великих банків.

На думку працівників Фонду, це не перша спроба заволодіти активами банку шляхом їх переведення на третю компанію. Йдеться про рахунки великих вкладників банку. При цьому не здійснюються спроби відновити банківську ліцензію НБУ.

«З огляду на це, є всі підстави стверджувати, що нові керівники ПАТ «Укрінком» не зацікавлені у відновленні роботи банку та задоволенні вимог його кредиторів. Зате перереєстрація юрособи дозволить великим позичальникам, серед яких чимало афілійованих з акціонерами банку осіб, уникнути погашення своїх кредитів», – вважають у Фонді.

Нагадаємо, що вчора, 14 липня, НБУ вніс зміни до порядку індивідуального ліцензування валютних операцій, обмеживши умови легального виведення капіталу з країни особами, які ховаються від влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: